Site Rengi

DOLAR 32,3916
EURO 34,8022
ALTIN 2.440,95
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

Taşıma suya muhtaç kalan haşhaşlardan yüksek rekolte bekliyor

DENİZLİ’NİN ÇAMELİ İLÇESİNDE HAŞHAŞ TARLALARI BEYAZA BÜRÜNÜRKEN, HASADA 2 HAFTA KALA ÜRETİCİLER BU SENE YAĞMUR OLMAMASINA RAĞMEN SULAMA İMKANIYLA BÜYÜTEREK YÜKSEK REKOLTE BEKLİYORLAR.

Taşıma suya muhtaç kalan haşhaşlardan yüksek rekolte bekliyor
15.06.2021
63
A+
A-

Denizli’nin Çameli ilçesinde haşhaş tarlaları beyaza bürünürken, hasada 2 hafta kala üreticiler bu sene yağmur olmamasına rağmen sulama imkanıyla büyüterek yüksek rekolte bekliyorlar.

Çameli ilçesi Kolak Mahallesinde yöre halkının geçim kaynakları arasında bulunan ve sofralarda, kozmetik sanayisiyle birlikte birçok noktada kullanılan haşhaşın yetiştirildiği tarlalarda çiçekleriyle beyaza büründü. Haşhaş bitkisinin Doğu Akdeniz iklimine sahip Çameli ilçesinde ekonomiye katkısıyla birlikte kozmetik, tıp alanı ve gıda sektörü gibi alanlarda da çok kullanılıyor. Haşhaşların yağlı bir bitki olmasıyla sofralarda zaman zaman yemek yağı olarak da tercih ediliyor.

Çameli ilçesi Kolak Mahallesinde babadan oğula yaklaşık 6 yıldır haşhaş üretimi yapan genç üretici Seyit Kam, iyi bir rekolte beklediklerini söyledi. Haşhaşları sulama yöntemi ile büyüttüklerini anlatan Kam; “Bu yıl idare edecek şekilde 5 ve 10 dönüm olmak üzere haşhaş ektik. Bu sene çok kurak geçti. Sulama ile idare etmeye çalıştık. Sulama da yağmurdaki gibi olmuyor, yani bakalım nasıl olacak? İyi yönde her yıl iyi düşünüyoruz, bu sene bakalım. Fiyatlar ve haşhaşlarımız güzel olacak mı? Hasat dönemine yaklaşık 2 hafta sonra başlayacağız” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.