Site Rengi

DOLAR 32,2814
EURO 34,7952
ALTIN 2.408,33
BIST 10.302,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C

Tekin: “Akdeniz meyve sineğinde toplu mücadeleye ağırlık verilmeli”

AKDENİZ MEYVE SİNEĞİ İLE MÜCADELE TOPLANTISI, ADANA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ BÜYÜK TOPLANTI SALONUNDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Tekin: “Akdeniz meyve sineğinde toplu mücadeleye ağırlık verilmeli”
23.06.2021
78
A+
A-

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, Akdeniz meyve sineğinde kültürel tedbirlerin alınması, biyoteknik mücadele ve eş zamanlı toplu mücadeleye ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

Akdeniz Meyve Sineği ile Mücadele Toplantısı, Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Büyük Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Tarım ve Orman Bakanlığından Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Bitki Sağlığı ve Karantina Daire Başkan Vekili Dr. Ersin Dilber, TAGEM’den Bitki Sağlığı Araştırmaları Daire Başkanı Dr. Suat Kayamak, Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, Biyolojik Mücadele Enstitüsü Müdürü Dr. Miraç Yayla, Adana Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Kalkınma Daire Başkanı Hasan Deda Büyüköztürk, ayrıca ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile STK temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, Akdeniz meyve sineği ile mücadelede il bazında tüm paydaşlarla birlikte yapılacak çalışmaları değerlendirmek üzere bir araya geldiklerini belirtti.

Adana’da tarımsal verimliliğin arttırılması yönünde yapılacak tüm faaliyetleri önemsediklerini söyleyen Tekin, “İlimiz 1 milyon 257 bin ton turunçgil üretimi ile yüzde 29’luk payla ülkemizde birinci sıradadır. Özellikle 2018 yılında yüksek popülasyon artışıyla turunçgil ürünlerinde önemli bir kalite ve ürün kaybına neden olan Akdeniz meyve sineği ile mücadele, ilimizin yanı sıra ülkemiz ekonomisi açısından da büyük önem arz etmektedir” dedi.

Akdeniz meyve sineği ile mücadelenin Tarım ve Orman Bakanlığının Bitki Sağlığı Yıllık Mücadele Programında da yer aldığını hatırlatan Tekin, “Akdeniz meyve sineğinde kültürel tedbirlerin alınması, biyoteknik mücadele ve eş zamanlı toplu mücadeleye ağırlık verilmesi gerekiyor. Üreticilerimiz ile birlikte diğer paydaşların da bu konuda sorumluluk almaları ve kendi çalışma alanlarında gereken tedbirleri uygulamaları, yapılan bu mücadelenin başarısını arttıracaktır” dedi.

Görüş alışverişiyle devam eden toplantıda, Akdeniz meyve sineği ile mücadelede önleyici tedbirlere yönelik bilgilendirme faaliyetleri detaylarıyla ele alındı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.