Site Rengi

DOLAR 32,2189
EURO 35,1118
ALTIN 2.472,32
BIST 10.180,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C

Toprak Mahsulleri Ofisi, patates alımını sürdürüyor, çiftçiler durumdan memnun

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN´IN TALİMATLARI ÜZERİNE TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ (TMO) TARAFINDAN ÇİFTÇİLERİN DEPOLARINDA KALAN PATATESLER SATIN ALINMAYA BAŞLANDI.

12.04.2021
159
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları üzerine Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından çiftçilerin depolarında kalan patatesler satın alınmaya başlandı.

Depolardaki yaklaşık 250 bin ton patates tazelik durumlarına göre seçilip Türkiye´nin 81 ilindeki ihtiyaç sahiplerine gönderilecek.

Pandemi nedeniyle zor günler geçiren çiftçiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla büyük destek geldi. TMO’nun, çiftçinin elinde kalan 1 milyon 200 bin ton patates ile 250 bin ton soğan ve 750 bin ton çeltiği ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmak üzere satın alacağı bildirildi.

Bu kapsamda, kentteki depolarda bulunan 250 bin ton patates, tazelik durumuna göre seçilip tırlara yüklenerek Türkiye’nin 81 ilindeki ihtiyaç sahiplerine gönderilmeye başlandı.

Üreticiler, depolarda bekleyen patateslerin satın alınarak ihtiyaç sahiplerine gönderilmesini sevinçle karşıladı.

Merkeze bağlı Konaklı Beldesinde Patates üretimi yapan Abdül Karaman ; “Karar çiftçiler için bir ışık oldu. İnsanların yüzü gülmeye başladı piyasadaki maliyetler belli ve bu maliyetlerle bir daha ekim çok zor olacaktı şimdi daha da iyi oldu. Patatesleri hayvanlar yiyecekti şu an çiftçinin yüzü gülmeye başladı karardan memnunuz. Devletimiz çiftçinin arkasında durdu” dedi.

Rahim Aygün ise; “Devletimiz bu kararı aldı çiftçiye doping oldu fakat devlet bu kararı 20 gün önce alsa yüzde yüz daha etkili olacaktı çünkü insanlar telaşa düştü malının birçok kısmını hayvan yemliği olarak tükettiler. Şu anda elinde kalanları da devletimiz kanalıyla Toprak Mahsulleri Ofisine veriyorlar. Bu alım olmasaydı depoda çürüyecekti hayvan yemliği olarak dahi tükenmeyecekti, tamamen depoda çürümeye terk edilecekti. Devlet bu işe el attı çiftçi bir nebze de olsa kurtuldu büyük bir yükten” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.