Site Rengi

DOLAR 32,3804
EURO 34,7550
ALTIN 2.425,46
BIST 9.970,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

“Topraksız Tarımda Sera ve Bitki Otomasyonu” projesi tamamlandı

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİNDE “TOPRAKSIZ TARIMDA SERA VE BİTKİ OTOMASYONU” İSİMLİ BİTİRME PROJESİNİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

“Topraksız Tarımda Sera ve Bitki Otomasyonu” projesi tamamlandı
16.06.2021
140
A+
A-

Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde “Topraksız Tarımda Sera ve Bitki Otomasyonu” isimli bitirme projesini gerçekleştirildi.

Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerinden Ercan Uygun, Celal Yapıcıoğlu, Fatih Başaran ve Mustafa Ceylan “Topraksız Tarımda Sera ve Bitki Otomasyonu” isimli bitirme projesini Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Mikail Özçiloğlu danışmanlığında gerçekleştirdi.

Projeyle bitkinin her türlü ortam ve besin elementi ihtiyaçlarının yetişme ortamına ve dönemine uygun olarak dokunmatik ekran üzerinden anlık olarak ayarlanabilmesi sağlandı. Sera ortamının ısısı ve nem miktarı, besin çözeltisinin EC ve pH değerleri ile tanktaki besin çözeltili suyun miktarı ve sıcaklığı sürekli olarak ölçülmekte, ölçülen değerler ile dokunmatik ekrandan girilen set değerler karşılaştırılarak bitkinin ihtiyacı olan ortam ve besin çözeltisi değerleri sağlanmakta ve sabit tutuldu.

Proje, aynı zamanda sistemin yapısını bozmadan küçük değişiklikleri bluetooth veya Wi-Fi üzerinden kontrol edilebilecek şekilde tasarlanmıştır. Böylece uzaktan izleme ve kontrol de mümkün olabilmektedir. Uzaktan tüm sistemin kontrol edilebildiği bu teknoloji, seracılığa yeni bir bakış açısı getirmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.