Site Rengi

DOLAR 32,3697
EURO 35,0071
ALTIN 2.325,73
BIST 9.097,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Trabzon’da yatlar ve tekneler yaz sezonuna hazırlanıyor

TRABZON’DA YAT VE TEKNELER, YAZ SEZONUNA ÇOK AZ BİR ZAMAN KALA BAKIMDAN GEÇEREK SON RÖTUŞLARI YAPILIYOR.

23.05.2021
73
A+
A-

Trabzon’da lüks yatlar ve tekneler, yaz sezonuna çok az bir zaman kala bakımdan geçerek son rötuşları yapılıyor.

Trabzon’un Sürmene ilçesi Çamburnu Tersanesi, büyük balıkçı teknelerinin yanı sıra yat ve gezi tekneleri yapımında Türkiye’nin önemli tersaneleri arasında öne çıkarken, Faroz Limanı’nda bugünlerde hummalı bir şekilde yat ve teknelerin tamir işi sürüyor.

Yaz sezonuna kısa bir süre kala yat ve teknelerin son rötuşları yapılırken, yaz turizmine hazır hale getiriliyor.

Genelde yat ve gezi teknelerinin bakım Trabzon dışında yapıldığını belirten Erkan Acuner, “Yat ve teknelerinin bakımlarını yapıyoruz, yapılması gereken ne ise hepsini yapabiliyoruz. Genelde yatlar Antalya, Ege’de, bakımı yapıldığı biliniyor ancak Trabzon’da da her türlü bakım onarımı yapılabiliyor. Yaklaşık 10 yıldır bu sektörün içerisindeyim. Genelde makine değişikliği tadilat, fiber dökümler, boya gibi işleri yapıyoruz. Genellikle gezi tekneleri, ticari yatlar, özel teknelerin bakımını yapıyoruz. En büyük boy yat teknesi 27 metre civarında. Bu sektörün Trabzon’a mutlaka kazandırılması gerekir. Çünkü yat sahibi yatını Trabzon’dan Antalya’ya ya da farklı bir yere getirmesi zor, dolayısıyla mecburen burada yaptıracak. Trabzon’da hemen hemen her limanda bizim yaptığımız işi yapan arkadaşlarımız var. Hazırlıklarımız yaz turizmi için” diye konuştu.

Ağaç tekne yapımı azalınca yat ve gezi teknesi tamiri yapıyor

Son yıllarda ağaçtan balıkçı tekne yapımında azalma olduğundan mecburen yat ve teknelerde tamir işine yöneldiğini belirten Muharrem Çağlar’da “60 yaşındayım yaklaşık 50 yıldır bu işin içerisindeyim. Genelde balıkçı teknesi yapıyoruz ancak ara sıra yat tamiri de yapıyoruz. Antalya’ da, yatlarda çalıştım. Karadeniz insanın çoğu denizci, balıkçı. Ancak son yıllarda bu sektörde bitmek üzere. Usta yetişmiyor, zor bir iş olduğu için gençler pek meyilli olmuyor. Eskiden ağaç tekne yapardık ancak; şimdi saç tekneler yapıldığı için işimiz de gerilemiş oldu. Dolayısıyla ihtiyaçtan dolayı yat tamiri yapıyoruz. Yat ustaları genelde Antalya’da Ege’de, Akdeniz’ de. Biz de, az çok bu işi biliyoruz ufak tefek tamiratları yapıyoruz. Şu anda teknede büyütme yapıyoruz ufak çaplı tamirat diyebiliriz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.