Site Rengi

DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

TÜDKİYEB Genel Başkanı Çelik: “Getirilen destekler, hayvancılık üretiminin artırılmasına büyük ivme kazandıracak”

TÜRKİYE DAMIZLIK KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ MERKEZ BİRLİĞİ (TÜDKİYEB) GENEL BAŞKANI NİHAT ÇELİK,

21.05.2021
72
A+
A-

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, Büyükbaş ve Küçükbaş İşletmelerine Yönelik Yatırımların Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Karar’ının Resmi Gazete’de yayımlanarak ülke hayvancılığının desteklenmesine devam edildiği ve getirilen bu destekler ile hayvancılık üretiminin artırılmasının büyük ivme kazandırılacağını söyledi.

Başkan Çelik, yayımlanan bu karar kapsamında, işletmesi en az bir yıldır aktif olan, Tarım ve Orman Bakanlığı kayıt sistemlerine kayıtlı gerçek ve tüzel kişi yetiştiricilere, büyükbaş hayvanlar için en az 10 baş ve en fazla 50 baş anaç kapasiteli, küçükbaş hayvanlar için ise en az 100 baş ve en fazla 300 baş anaç kapasiteli yeni ahır veya ağıl yapımı, kapasite artırımı veya iyileştirilmesi; hayvan barınağı amaçlı çadır alımı ile makine alet ve ekipman alımları için 2021 yılında hibe desteği verileceğini ifade etti. Hayvancılık yapan yetiştiricilerin modern ahır ve ağıllarda, ihtiyacı olan alet ve ekipmanlar ile üretimlerini sürdürmelerinin önünün açılması, yetiştiricilerin kırsal alana dönüşü veya kırsal alanda konuşlanmasının sağlanması açısından ihtiyacı olan finansmanın Ziraat Bankası aracılığıyla üreticilere verileceğini ve yatırımların yüzde 50’si oranında hibe desteği uygulanacağını, uygulamaya ilişkin esasların ise Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çıkarılacak tebliğ ile belirleneceğini söyleyen Çelik, çıkarılan kararname ile belirlenen kapasite sınırlamalarıyla, özellikle küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık üretimi yapan küçük aile işletmelerinin desteklenmesinin hedef alındığını belirtti.

“Ülkemiz tarım ve hayvancılığının gelişmesi ve üretimin artırılması için yetiştiricilerin desteklenmesi çok önemli”

İşletmelerin desteklenmesinin önemini vurgulayan Çelik, “Küçük aile işletmelerinin desteklenmesi ile daha çok sayıda yetiştirici hibe desteklerinden yararlanacak, verilen destekler ile yetiştiriciler daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda üretimlerini gerçekleştirerek daha çok verim artışlarına ve daha fazla kazanç elde etmelerine katkı sağlanacaktır. Ülkemiz tarım ve hayvancılığının gelişmesi ve üretimin artırılması için yetiştiricilerin desteklenmesi çok önemli. Böylelikle üreticilerin emeklerinin karşılığını almaları yanında tüketicilerin de daha uygun fiyatlarla, güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşma imkanlarına kavuşmalarının sağlanacak. Bu yönde Sayın Cumhurbaşkanımızdan yetiştiriciler olarak çok büyük destek görüyoruz. Çıkarılan bu Kararname ile Cumhurbaşkanımız yetiştiricilerin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu nedenle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye yetiştiricilerimiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.