Site Rengi

DOLAR 32,4432
EURO 34,7490
ALTIN 2.439,32
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

“Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı Projesi” resmiyet kazandı

PROJE KAPSAMINDA; İLGİLİ PAYDAŞLARIN TÜM YÜKÜMLÜLÜKLERİNİN YANI SIRA “TÜRK DÜNYASI DİJİTAL VATANDAŞLIĞI” DERSİNİN SÜRDÜRÜLMESİ İLE İLGİLİ KOORDİNASYONUN SAĞLAMASI HEDEFLENİYOR. ÇEVRİM İÇİ (ONLİNE) FORMATTAKİ TÖRENDE PROTOKOL METNİNİ, OMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. YAVUZ ÜNAL İLE KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ALPASLAN CEYLAN İMZALADI.

28.05.2021
66
A+
A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi arasında “Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı” isimli projenin sürdürülmesine ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Proje kapsamında; ilgili paydaşların tüm yükümlülüklerinin yanı sıra “Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı” dersinin sürdürülmesi ile ilgili koordinasyonun sağlaması hedefleniyor. Çevrim içi (online) formattaki törende protokol metnini, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ile Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan imzaladı.

İmzalanan protokolle her iki üniversite; “Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı” dersinin, senato kararı ile seçmeli ders olarak yer alması için gerekli mevzuatı düzenleyip bu dersle ilgili öğrencilere duyuru ve yönlendirmelerde bulunacak.

Proje kapsamında; bir dönem sürdürülecek “Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı” dersi ile ilgili öğretim yönetim sistemine, içerik olarak katkı sağlanacak ve proje ile ilgili çalışmaların etkili olabilmesi için her yıl bir koordinatör belirlenecek.

Bilimsel çalışmalarla teşvik edilecek “Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı”

Söz konusu protokol ayrıca, “Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı” ile ilgili bilimsel çalışmaları (proje, tez, makale vb.) teşvik etmeyi ve de her dönem bu dersi alan ve en başarılı olan öğrencinin, dersle ilgili yaz döneminde açılacak olan bilim kampına katılımını gözetiyor.

Amaç; Türk dünyasından her gencin ortak paydada buluşması

Genel amacı; farklı coğrafyalarda ve Türk dünyasında yaşayan özellikle üniversiteli gençlerde “Türk Dünyası Vatandaşlığı” bilincini geliştirmek olan söz konusu projede; bir taraftan Türk dünyasından her gencin, “Aynılıklarımız, benzerliklerimiz var, aslında biz aynıymışız” düşüncesine sahip olması beklenirken, diğer yandan da aynılıklar ve benzerlikler bağlamında bu fikir ve tutumları özümseyip, içselleştirerek ortak paydada hareket edebilme bilincini geliştirmeleri hedefleniyor.

İmzalanan protokol metni, 5 yıl süreyle geçerli olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.