Site Rengi

DOLAR 32,3266
EURO 34,7169
ALTIN 2.435,93
BIST 10.011,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

Türk Dünyası’nın bölgesel sorunları konuşuldu

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ TÜRK DÜNYASI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TÜDAM) TARAFINDAN “İLGİDEN BİLGİYE, BİLGİDEN BİLİNCE TÜRK DÜNYASI BİLİM KÜLTÜR SEMİNERLERİ”NİN ÜÇÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

17.05.2021
73
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜDAM) tarafından “İlgiden Bilgiye, Bilgiden Bilince Türk Dünyası Bilim Kültür Seminerleri”nin üçüncüsü gerçekleştirildi.

Çevrim içi ortamda yapılan ve Türk Dünyası ilişkilerinin ele alındığı İlgiden Bilgiye, Bilgiden Bilince Türk Dünyası Bilim Kültür Semineri’ne konuşmacı olarak Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Gündoğdu, “Türk Dünyası Arasındaki İlişkilerde Bölgesel Sorunlar” adlı sunumuyla katıldı. Programın moderatörlüğünü ise TÜDAM Müdürü Prof. Dr. Kemal Polat yaptı.

Polat: “Türk Dünyası, günümüzde Dünya’nın parlayan yıldızıdır”

Programın açılış konuşması yapan TÜDAM Müdürü Prof. Dr. Kemal Polat, bütün dünyanın gözünün üzerinde olduğu Türk Dünyası’nın günümüzde dünyanın parlayan yıldızı olduğunu vurguladı. Polat ayrıca “İlgiden Bilgiye, Bilgiden Bilince Türk Dünyası Bilim Kültür Seminerleri” kapsamında konuk olarak bilgilerini katılımcılara aktaran Prof. Dr. Abdullah Gündoğdu’ya da teşekkürlerini sundu.

Gündoğdu: “Türk dünyasının geleceği, kendi aralarındaki ilişkiler ve sorunların ortaya konması ve çözümlenmesi ile doğrudan ilgilidir”

“Türk Dünyası Arasındaki İlişkilerde Bölgesel Sorunlar” adlı sunumuna Türk Dünyası kavramını açıklayarak başlayan Prof. Dr. Abdullah Gündoğdu şöyle konuştu: “Türk Dünyası kavramı, 20. yüzyılın başında Türkiye ve Rusya Türkleri arasında yayılan Türk milli uyanışı sonucunda ortaya çıkmış ve zamanla belirginleşmiş bir kavramdır. Bu kavram, Türk aydınlanmacıları tarafından kurucu bir öğretiye dönüşmüştür.”

Geçmişten günümüze Türk Dünyası kavramının tarihi üzerinde de duran Gündoğdu, Türk Dünyası’nın geleceğinin kendi aralarındaki ilişkiler ve sorunların ortaya konması ve çözümlenmesi ile doğrudan ilgili olduğunu da vurguladı. Prof. Dr. Gündoğdu konuşmasının devamında ise Türk Cumhuriyetleri’nin sağlıklı bir ilişkide yaşayabilmeleri için şunları söyledi:

“Türk Cumhuriyetleri’nin laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti niteliğini gerektiren kurucu değerleri ile mütenasip olarak barış içerisinde güvenlik esasına dayanan, kalkınma, refah yolunda ilerlemesi en sağlıklı yol olarak görünmektedir.”

Türk Dünyası arasındaki ilişkilerde bölgesel sorunların değerlendirildiği panele ilgi duyan herkes, Anadolu Üniversitesi YouTube kanalı üzerinden (http://ana.do/3kR) erişim sağlayabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.