Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Türk karikatüristin çizimleri kripto sanatla değerlenecek

VAROL YAŞAROĞLU

31.03.2021
89
A+
A-

Karikatürist Varol Yaşaroğlu, “Muix” çizimleri ile NFT akımında yerini aldı. Kral Şakir ve Fil Necati orijinal çizimleri ilk kez dijital sergide.

’Değiştirilemeyen tokenlar’ yani NFT’ye olan ilgi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla artıyor. NFT elle tutulamayan, fiziksel ortamda bulunmayan sanat eserlerinin kime ait olduğunu gösteren belgelerdir ve kripto sanat olarak da bilinmektedir. Mizah üreticisi, Graffi2000’in kurucusu karikatürist Varol Yaşaroğlu da NFT akımına katıldı.

Dijital ortamda üretmiş olduğu “Muix” çizimlerini NFT’ye dönüştürüp satışa sunan Varol Yaşaroğlu, ilk dijital sergisini açtı. Sergide Kral Şakir ve Fil Necati karakterlerinin ilk orijinal çizimleri dijital olarak satışa sunuldu.

Kripto sanatla ilgili görüşlerini paylaşan Karikatürist Varol Yaşaroğlu; “NFT tüm dünyada çok hızlı bir şekilde yükselişe geçti. Popüler sanatın sanal ortamda gerçek değerine ulaşması beni de çok heyecanlandırdı. Milyonlarca çocuğun sevdiği karakterlerin oluşum sürecini temsil eden ilk çizimlerimden oluşan dijital sergimi açtım. Kral Şakir ve Fil Necati gibi baş karakterlerimiz Türkiye’den ilk kez bir dijital sergi ile meraklıları ile buluşacak” dedi.

Varol Yaşaroğlu’nun dijital sergisi Mart ayı içerisinde opensea.io platformunda açıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.