Site Rengi

DOLAR 32,5304
EURO 34,8798
ALTIN 2.441,91
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

Üniversitede “Ortadoğu’da Kadın” konulu webinar

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİNDE “ORTADOĞU’DA KADIN” BAŞLIKLI E-PANEL GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

25.03.2021
70
A+
A-

Kilis 7 Aralık Üniversitesinde “Ortadoğu’da Kadın” başlıklı E-panel gerçekleştirildi.

“Ortadoğu’da Kadın” başlıklı e-panel, Kilis Ortadoğu Araştırmalar Merkezi (KODAM) Müdürü Doç. Dr. İbrahim Efe’nin yönlendiriciliği ve Sakarya Üniversitesi Ortadoğu Enstitüsü Araştırma Görevlisi Fatma Zehra Toçoğlu’nun katılımıyla çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Panele katılan dinleyicileri selamlayarak konuşmasına başlayan Toçoğlu ‘‘Ortadoğu’da Kadın’’ konusuna değinerek aslında Ortadoğu’da bulunan her ülkenin kendi dinamiğine sahip olduğunu ve bu yüzden de konunun Irak’ta kadın, Filistin’de kadın gibi alt başlıklar halinde incelenmesi gerektiğini ifade etti.

Toçoğlu, Batı’da kadın çalışmalarının Sanayi Devrimi’yle başladığını, Doğu’da ise bunun genel olarak egemen dini söylemler gerekçe gösterilerek ataerkil anlayışın sosyal adaleti sağlayamaması sonucu ortaya çıktığını ifade etti.

Toçoğlu, Batı’da ve ABD’de feminizmin mesihvari bir çağrışımla kullanıldığını, bu minvalde de Batı’nın Müslüman kadınları kurtarma girişiminde bulunduğunu ama sosyolojik ve dini farklılıklardan dolayı bu anlayışın kabul görmediğini vurguladı.

Son zamanlarda artan İslamofobiye de değinen Toçoğlu, 11 Eylül saldırılarından sonra da İslamofobinin zirve yaptığını ve bu durumun da Ortadoğu’ya ilişkin yeni bağlam ve söylemler getirdiğini belirtti.

Toçoğlu, kadın haklarının İslam’ın özünde bulunduğunu ve cinsiyetçi uygulamaların din değil geleneklerden kaynaklandığı fikrine geniş bir söylem açılmasının gerektiğini vurguladı.

E-panel soru-cevap bölümü ve Toçoğlu’nun konu ile ilgili kitap tavsiyeleri ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.