Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Üreten kadınlar iş başında

NİĞDE’NİN BOR İLÇESİNDE KADINLARIN ÜRETTİĞİ YÖRESEL ÜRÜNLER VE DOKUNAN HALILAR, KOOPERATİFİN KENDİ ADINI TAŞIYAN MARKASIYLA SATIŞA SUNULUYOR.

18.05.2021
188
A+
A-

Niğde’nin Bor ilçesinde kadınların ürettiği yöresel ürünler ve dokunan halılar kooperatifin kendi adını taşıyan markayla satışa sunuluyor.

İlçede yaşayan kadınların girişimi ve Bor Belediyesinin desteğiyle 3 ay önce kurulan Bor Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, ilçedeki kadınların ev ekonomilerine katkı sağlıyor. Kooperatif merkezine gelen kadınlar, burada tek katlı ve iki ayrı bölümden oluşan alanda bir kısımda gıda ürünleri üretiyor, bir kısımda ise halı dokuyor. Kooperatif bünyesinde üretilen erişte, mantı, tarhana, sirke, reçel gibi ürünler, doğal beslenmek isteyen vatandaşlardan yoğun talep görüyor. Kadın istihdamının öncelikli hedef olduğu kooperatifte, tarımsal ürünlere katma değer katılması ve unutulmaya yüz tutmuş halıcılığın gün yüzüne çıkartılması da hedefleniyor.

15 kadın istihdam ediliyor

Kadınların elinden çıkan yöresel gıda ürünleri ile dokunan halıların yurt içi ve yurt dışında pazarlanması ve yöre kadınlarına yeni gelir kaynağı oluşturulması için kooperatif kurduklarını söyleyen Bor Kadın Tarımsal Kooperatifi Başkanı Hatun Keçeci, şimdilik 15 kadının istihdam edildiğini bu sayının daha da artacağını söyledi. Keçeci, “Bizim bu projedeki amacımız tamamen kadınlarımıza bir iş olanağı sağlayabilmekti aynı zamanda yöremizdeki ürünleri diğer insanlara tanıtabilmekti. 3 ay oldu projemizi hayata geçireli ama gerçekten çok büyük güzel tepkiler alıyoruz insanlardan. Burada gördüğünüz gibi tamamen bayanlara psikolojik, maddi, manevi bir imkan sağlamaya çalıştık. Bu hususta biz Belediye Başkanımız Serkan Baran’ın çok büyük desteğini gördük. En büyük hedefimiz tamamen kadınlarımızın çalışacağı bir fabrika kurabilmek bayanların rahatça çocuğum hasta yada getirecek yerim yok demeden çocuklarıyla bile birlikte gelebilecekleri bir iş imkanı sağlayabilmek onlara. Tabi ki bir marka üzerinde markalaşıp yöremizdeki bir ürün üzerinde katma değer katarak hem yurt içi hem de yurt dışı piyasasına sunabilmek’’ dedi.

Kooperatifin halı atölyesinde dokuma yapan Fatma Keskin ise evlerine katkı sağladıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.