Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Üreticilere don tehlikesine karşı tarım sigortası uyarısı

TRABZON TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ CAHİT GÜLBAY, İLDE ÖZELLİKLE MART-NİSAN AYLARINDA İLKBAHAR GEÇ DONLARI GÖRÜLDÜĞÜNÜ HATIRLATARAK FINDIK ÜRETİCİLERİNİ TARIM SİGORTASI YAPTIRMALARI KONUSUNDA UYARDI.

10.02.2021
81
A+
A-

Trabzon Tarım ve Orman Müdürü Cahit Gülbay, ilde özellikle Mart-Nisan aylarında ilkbahar geç donları görüldüğünü hatırlatarak fındık üreticilerini tarım sigortası yaptırmaları konusunda uyardı.

Gülbay, fındıkta üreticilerinin zirai don, fırtına, heyelan ve kuraklık riskine karşı Tarım Sigortaları Havuzu’na (TARSİM) başvurarak bahçelerini sigortalatmaları gerektiğini söyledi.

Stratejik bir sektör olan tarım sektörünün zaman zaman çok büyük risklerle karşı karşıya kaldığına işaret eden Gülbay, “Doğal afet dediğimiz ve çoğunlukla önleme imkânımız olmayan bu riskler altında üretim yapmak durumundayız. Bizim öncelikli hedefimiz tarım sektöründe sürdürülebilir üretimin sağlanmasıdır. Bu noktada Bakanlığımız tarafından sürekli çalışmalar yapılmakta ve yeni projeler uygulanmaktadır” dedi.

Bakanlığın bir yandan yaptığı Ar-Ge faaliyetleriyle bu riskleri minimize etmeye çalıştığını dile getiren Gülbay “Diğer yandan olası afet ve diğer nedenlerle tarımsal üretimde meydana gelebilecek büyük kayıplarda üreticilerimizi koruyacak tedbirleri geliştirerek sürdürülebilirliği sağlamaya çalışmaktadır. Eğer biz üreticimizi koruyamaz ve küstürürsek tarımda sürdürülebilirliği sağlama şansımız da ortadan kalkmış olur. Tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması, mevcut üreticilerimizin üretime devam etmeleri ve bu üreticilere yenilerinin eklenmesiyle mümkün olabilecektir. Bu nedenle üreticilerimizi doğal afetlere karşı tarım sigortası ile korumak son derece önemlidir” diye konuştu.

Gülbay, özellikle ilde Mart- Nisan aylarında ilkbahar geç donları görülmekte olduğunu, şu an itibariyle de iklim verileri mevsim normalleri üzerinde seyrettiğine dikkat çekerek “Bu nedenden dolayı önemli tarımsal ürünlerden fındık için 11 Mart’a kadar üreticilerin sigorta yaptırmaları gerekir” uyarısında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.