Site Rengi

DOLAR 32,4182
EURO 34,7855
ALTIN 2.423,80
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Uşak bahçeleri ekinezya ile çiçekleniyor

UŞAK’TA ÇİFTÇİLİKLE UĞRAŞAN 38 YAŞINDAKİ FATMA ÇEVİK, İL TARIM VE İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜNÜN TEŞVİKLERİ İLE KATILDIĞI PROJEDE KAPSAMINDA 1 DEKARLIK ALANDA 230 KİLOGRAM EKİNEZYA BİTKİSİ ÜRETTİ. ÇEVİK, İHLAS HABER AJANSI MUHABİRLERİNE YAPTIĞI AÇIKLAMADA, BU SENE ALANI GENİŞLETTİKLERİNİ BELİRTTİ.

Uşak bahçeleri ekinezya ile çiçekleniyor
18.06.2021
92
A+
A-

Uşak’ta çiftçilikle uğraşan 38 yaşındaki Fatma Çevik, il tarım ve ilçe tarım müdürlüğünün teşvikleri ile katıldığı projede kapsamında 1 dekarlık alanda 230 kilogram ekinezya bitkisi üretti. Çevik, İhlas Haber Ajansı muhabirlerine yaptığı açıklamada, bu sene alanı genişlettiklerini belirtti.

Fatma Çevik, Uşak’ta Sivaslı ilçesine bağlı Tatar Kasabası’nda yaşayan 38 yaşındaki bir çiftçi. Fatma Çevik, yetkililerin teşvikleri sonrasında soğuk algınlığı, bronşit, nezle gibi hastalıklara iyi geldiği ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen ekinezya bitkisi yetiştirmeye karar verdi. Çevik, Uşak Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından geliştirilen “Uşak Bahçeleri Ekinezya İle Çiçekleniyor” projesine katıldı. Proje kapsamında ziraat mühendisleri tarafından bir süre çiçeğin ekimi, biçimi, sulama konuları hakkında ders alan Çevik, Uşak’ta ekinezya bitkisi diken ilk kadın çiftçi oldu ve 1 dekarlık alana 7 bin fide dikti.

Ekinezya bitkisinin kolay yetişeceğini belirten Çevik, “İl Tarım ve İlçe Tarım Müdürlükleri’nin teşvikleri ile projeye başladık. Nasıl yetiştirileceğine dair kurs verdiler. Biz de eğitimden sonra proje kapsamında ekinezya fideleri aldık. İlk başta 1 dekarlık alanla başladık, toplamda 7 bin fide diktik. İkinci etapta 2 dekara çıkardık ve toplamda 16 bin fide diktik. Yaklaşık olarak 1 dekarlık alandan 230 kilogram ürün elde ettik” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.