Site Rengi

DOLAR 32,5673
EURO 34,8813
ALTIN 2.434,81
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Uzmandan, “Göz muayenesi, kalıcı hasarları önler” uyarısı

GÖZ HASTALIKLARI UZMANI OP. DR. ARAS SAKLAMAZ, GÖRMEDE BİR SORUN OLMASA BİLE YILDA EN BİR KEZ GÖZ MUAYENESİNİN, KALICI HASARLARIN ÖNÜNE GEÇECEĞİNİ KONUSUNDA UYARIDA BULUNDU.

27.05.2021
78
A+
A-

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Aras Saklamaz, görmede bir sorun olmasa bile yılda en bir kez göz muayenesinin, kalıcı hasarların önüne geçeceğini konusunda uyarıda bulundu.

Yılda en az bir kez göz muayenesi yaptırmanın, gözde kalıcı hasarlara yol açabilecek hastalıkların önüne geçeceğini belirten Atagöz Göz Hastalıkları Dal Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Aras Saklamaz, tüm hastalıkların tedavisinde olduğu gibi, göz hastalıklarında da erken tanı ve tedavinin başarı oranını arttırdığına dikkat çekti.

Rutin göz muayenesinin, yaşam boyu sağlıklı görüş için birçok faydası olduğunu söyleyen Saklamaz, “İnsan, günlük yaşamında iki gözü ile bakarken, bir gözünün az gördüğünü fark etmeyebilir. Yıllar içerisinde yavaş yavaş gelişen bir katarakt veya göz arkasına ait bir kusur, hastanın dikkatini çekmeyebilir. Kişi ta ki rastgele bir gözünü kapatıp diğeri ile baktığında, görmesinde meydana gelen değişimi fark edebilir. Bu değişim, kişinin fark edeceği boyuta gelene kadar ilerler. Bazı göz hastalıklarında bu ilerleme kalıcı görme kayıplarına sebep olabilir. Bunun önüne geçmek için, kişinin görüşünde bir sorun olsun ya da olmasın yılda en az bir defa rutin göz muayenesi tavsiye ediyoruz. Göz muayenesinde, hastanın bir gözünün az gördüğü ya da çevre görüşünde bir sorunun olup olmadığı, göz arkasında bir oluşumun başlayıp başlamadığı tespit edilir. Tespitin hemen ardından, tedavi sürecine geçilir. Erken tedavi her zaman başarı oranını artırır” dedi.

Hiçbir şikayet olmasa dahi yılda en az bir defa göz muayenesini önemle tavsiye ettiklerini kaydeden Saklamaz, “Gözde, görmede kişinin fark edebileceği boyuta ulaşan sorunları beklemek gözdeki kusurun, hastalığın ilerlemesine sebep olabilir. Örneğin, ilerlemiş, beklemiş katarakt sertleşir. Sertleşmiş katarakt, ameliyat sırasında ve sonrasında birtakım komplikasyonları arttırabilir. Dolayısı ile yılda bir kez göz muayenesi bunların önüne geçebilir. Çocuklarda oldukça sık gördüğümüz, aileden de geçebilen göz tembelliği de çocuğun kendi kendine fark edebileceği bir durum değildir. Bu çocuklar kitap okurken çabuk sıkılırlar, çünkü zorlanırlar. Kitabı, tableti ya da odaklandığı bir nesneyi, televizyonu olması gereken mesafeden daha uzak ya da daha yakın duruş pozisyonlarıyla görmeye çalışırlar. Birçok ebeveyn çocuğunun okumayı, yazmayı sevmediğini, derslerine ilgisiz olduğunu düşünürken, aslında çocuğun gözlerinde bir sorun olabileceği gerçeğini atlar. Bunun yanı sıra bir çocuğun birçok sebepten ötürü gözü bulanık görebilir ve o göz görme yetisini kaybedebilir. O yüzden özellikle çocuklarda, ilk 10 yaş grubunda göz muayenesi çok önemlidir. Bu tür olayların önüne geçer, görmede meydana gelecek kalıcı bir hasarı engeller” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.