Site Rengi

DOLAR 32,3961
EURO 34,7692
ALTIN 2.435,72
BIST 9.983,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

Vefakar öğretmenlerden örnek davranış: Hurda eşyaları derleyip sınır köyündeki okulu özel okula çevirdiler

ŞIRNAK’IN ULUDERE İLÇESİNE BAĞLI YEMİŞLİ UMUTIŞIĞI İLK VE ORTAOKULUNDA GÖREVLİ ÖĞRETMENLER, BÖLGEDEN TOPLADIKLARI HURDA EŞYALARI DİZAYN EDİP KÖY OKULUNA MATEMATİK VE ZEKA OYUNLARI BÖLÜMÜNÜ KAZANDIRDI.

31.03.2021
103
A+
A-

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Yemişli Umutışığı İlk ve Ortaokulunda görevli öğretmenler, bölgeden topladıkları hurda eşyaları dizayn edip köy okuluna matematik ve zeka oyunları bölümünü kazandırdı.

Uludere’nin sınır köyü olan Yemişli’deki Umutışığı İlk ve Ortaokulunda öğretmenler tarafından okulun deposunda hurdaya ayrılan eski malzemeler çıkarıldı. Bozuk ve kırık olan ürünleri tamir eden öğretmenler yeni materyalleri sınıfa monte etti. Okulun görsel sanatlar öğretmenleri de duvarlara resim çizerek sınıfı eğitime hazır hale getirdi.

Umutışığı İlk ve Ortaokulu Müdürü Enes Furkan Sezgin, öğrenci sayılarının az olması nedeni ile bir sınıflarının boş olduğunu söyledi. Sezgin, “Bu sınıfımızı akıl ve zeka oyunları ile matematik sınıfına dönüştürmeye karar verdik. Fakat hem köy okulu olduğumuzdan hem de kısıtlı imkanlara sahip olduğumuzdan dolayı çözümü eski malzemelerimizde bulduk. Depomuzda bulunan hurda ve kırık eşyalarımızı çıkartarak, bu ürünlerin bozuk ve kırık yerlerinin tamirlerini yaptık. Güzel bir şekilde boyamasını da yaparak sınıfımıza uygun hale getirdik. Görsel sanatlar branşında görev yapan öğretmenlerimiz ise duvarlarımızı güzelleştirerek sınıfımıza uygun hale getirdiler. Sonuç olarak öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin faydalandığı güzel bir sınıf ortaya çıktı” dedi.

8. sınıf öğrencisi Servet Temel, “Zeka oyunları, insanların beynini geliştirmesinde çok iyi bir rol oynar, bizlere matematik başta olmak üzere tüm derslerimize katkı sağlar. Dama, satranç, jenga gibi oyunlarımız var. Bu oyunlar bizlerin gelişimi için çok iyi ve faydalı” diye konuştu.

8. sınıf öğrencisi Ece Sak da “Sınıfımız zeka ve akıl oyunları için oluşturuldu. Zeka ve akıl oyunları zihnimizin gelişmesi, matematiğimizin ilerlemesi için bizlerin eğlenmesi için oluşturuldu. Satranç, jenga, mangal gibi zeka oyunları var sınıfımızda. Böyle bir sınıfımız olduğu için çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.