Site Rengi

DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Yaralı kerkenez tedavi altına alındı

VAN’IN İPEKYOLU İLÇESİNDE DUYARLI VATANDAŞLAR TARAFINDAN YARALI OLARAK BULUNAN KERKENEZ TEDAVİ ALTINA ALINDI.

18.05.2021
113
A+
A-

Van’ın merkez İpekyolu ilçesinde duyarlı vatandaş tarafından yaralı olarak bulunan Kerkenez tedavi altına alındı.

Van’ın merkez İpekyolu ilçesinde duyarlı vatandaş tarafından bulunan yaralı bulunan Kerkenez, Van Doğa Koruma Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Vatandaşlardan teslim alınan yaralı Kerkenez’in tedavisi yapılmak üzere Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanlarını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğüne teslim edildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, “Yaban hayvanlarının bütün türleri merkezimize gelmekte. Bu mevsimde de genellikle yavrularda yırtıcı ağırlığı daha çok gelmekte. Memelilerden de yavru kurt ve tilki gibi hayvanlarımız bize getirilmekte. Bu günde yaralı bir Kerkenez gelmiş. Kanadında çok hafif yara var ama iyileşmesi uzun zaman alır. Belki uçma yeteneğini de tam olarak doğaya kazanamayacak şekilde olur bizim görevimiz merkezimizde en iyi şekilde yaban hayvanların refahını sağlamak ve habitatına göndermek. Gönderemediklerimizi merkezimizin bahçesinde oluşturduğumuz habitat da yaşayabildiği kadar misafir etmek” dedi.

Merkezlerinde yaklaşık 13 kekliğin olduğunu ifade eden Prof. Dr. Lokman Aslan, “Keklikler genellikle yasak olarak avlanılan ve yasak olarak beslenilen alanlardan toplanarak Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından bize getirilmekte. Buradan da toplanıp Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı keklik üretme istasyonlarına gönderilmekte ya da doğaya serbest bırakılmak. Şu an elimizde 13 keklik bulunmakta. Bir sezon boyunca yaklaşık 150-200’e keklik, uygun gördüğü bir tarihte doğaya bırakılıyorlar” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.