Site Rengi

DOLAR 32,4379
EURO 34,7788
ALTIN 2.433,66
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C

“Yazılım sektörü 100 bin kişiye istihdam ile 10 milyar dolar ihracat hedefliyor”

ATP CEO’SU ÜMİT CİNALİ, TÜRKİYE EKONOMİSİNİN TEKNOLOJİ SEKTÖRÜ İLE BÜYÜYECEĞİNİ BELİRTEREK, “ÜLKEMİZDE YAZILIM EKOSİSTEMİNDEKİ BÜYÜME İLE BİRLİKTE 2025 YILINA KADAR 100 BİN EK İSTİHDAM VE 10 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT POTANSİYELİ ÖNGÖRÜLÜYOR. BU ALANI PAS GEÇMEMELİYİZ” DEDİ.

“Yazılım sektörü 100 bin kişiye istihdam ile 10 milyar dolar ihracat hedefliyor”
11.06.2021
79
A+
A-

ATP CEO’su Ümit Cinali, Türkiye ekonomisinin teknoloji sektörü ile büyüyeceğini belirterek, “Ülkemizde yazılım ekosistemindeki büyüme ile birlikte 2025 yılına kadar 100 bin ek istihdam ve 10 milyar dolarlık ihracat potansiyeli öngörülüyor. Bu alanı pas geçmemeliyiz” dedi.

Global pazarlarda kurumsal yazılımlar ve teknoloji çözümleri sunan ATA Teknoloji Platformları (ATP); Tradesoft, Zenia ve ATP Digital markalarıyla üç ana alanda faaliyet gösteriyor. Şirket, halka arzıyla elde ettiği kaynak ile yazılım sektöründe Türkiye’yi bir üst lige taşımayı planlıyor. Şirketin CEO’su Ümit Cinali, orta vadede yazılım ve teknoloji yatırımlarını, Türkiye ekonomisinin lokomotifi haline geleceğini ifade etti. Cinali, “Ülkemizde yazılım ekosistemindeki büyüme ile birlikte 2025 yılına kadar 100 bin ek istihdam ve 10 milyar dolarlık ihracat potansiyeli öngörülüyor. Biz de bu alanı pas geçmek istemiyoruz ve yeni yatırımlarımız sürecek” açıklamasında bulundu.

“Girişimcilik yatırımları devam ediyor”

Bu alanda 2019 yılında 106 işlemde 106 milyon dolarlık melek ve girişim sermayesi yatırımı yapıldığını aktaran Cinali, “2020 yılında Türkiye girişimcilik yatırımları Covid-19’a rağmen artışına devam etti ve ilk üç çeyrek içinde 115 milyon dolara ulaştı. Halen Türkiye’nin ihracatında yüzde 0,5 payı bulunan sektörün bu payının yapılan yatırımlar, büyüyen pazarlar ve istihdam artışına paralel büyüyeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

“Yeni bir satın almaya imza atacağız”

Şirket olarak küresel çapta yatırımlara hız verdiklerini belirten Cinali, “2020 yılında da Hero çözümlerini Çin ve çevresindeki Asya Pasifik pazarlarına daha etkili bir şekilde ulaştırmak amacıyla Şangay merkezli TS China şirketinin yüzde 51 hissesini satın aldık. TS China, şirketimizin Çin’deki teknoloji ve stratejik iş ortaklıklarına da erişimini destekleyen önemli bir platform sunuyor. Yakın zamanda çok stratejik yeni bir satın almaya imza atacağız. Bu hem şirketimizin global ölçekte güçlenmesini hem de hızlı büyümesini sağlayacak” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.