Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

Züccaciye sektörü pandemide olumlu etkilendi

SALGININ İHRACAT YAPAN FİRMALARI ZOR BİR SÜRECE SOKTUĞU BU DÖNEMDE ZÜCCACİYE SEKTÖRÜ İSE OLUMLU YÖNDE ETKİLENDİ. İŞ ADAMI TEKİN BAYRAM

25.02.2021
87
A+
A-

Salgının ihracat yapan firmaları zor bir sürece soktuğu bu dönemde züccaciye sektörü ise olumlu yönde etkilendi. İş adamı Tekin Bayram, “Pandemi döneminde satışlarımız Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 30 oranında arttı” dedi.

Pandemi döneminde ülkelerarası giriş-çıkışların kapanmasının ardından firmaların ithalat ve ihracat yapmaları zorlaştı. Türkiye’deki züccaciye sektörü ise bunun tam tersi oranında olumlu yönde etkilendi. Uzak Doğu ülkelerinin kapanmasının ardından ithalat yapacak ülkeler Türkiye’yi seçti. İş adamı Tekin Bayram, salgın döneminde daha çok Orta Doğu, Afrika ve Kuzey Afrika ülkelerine ihracatları arttırdıklarını belirterek, “Şimdi yönümüzü Amerika, Şili ve Ekvator gibi ülkelere çeviriyoruz. Şubat ayında yüzde 30 olan satış oranlarımızı salgın sonrası yüzde 60-65 bandına çıkarmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ev eşyaları ve züccaciye sektöründe talepler arttı”

Züccaciye sektörünün pandemi döneminde Türkiye’de olumlu yönde etkilediğini aktaran Tekin Bayram, “Çin’in pandemi sürecinde bizim çalıştığımız bölgelere uzak olması bizim için büyük bir avantaj sağladı. Ev eşyaları ve züccaciye sektöründe talepler arttı. Talepleri mümkün olduğunca fırsata çevirerek ihracat yaptığımız ülkelere sevkiyatımızı gerçekleştirdik. Salgın döneminde daha çok Orta Doğu, Afrika ve Kuzey Afrika ülkelerine ihracatları arttırdık. Şimdi yönümüzü Amerika, Şili ve Ekvator gibi ülkelere çeviriyoruz. Kaybettiğimiz bazı bölgeleri farklı ülkelerle, üzerine ekleyerek yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.

“Uçuşlar açılırsa ihracat yaptığımız ülkelerde fuarlar yapacağız”

Geçmişte çok fazla fuar ve organizasyonlar düzenlediklerinin altını çizen Bayram, “Pandemi sonrası tekrardan bu fuarlara devam edeceğiz. Geçmişte 2 yurtdışı 11 kez de yurtiçinde fuar yaptık. Bu fuarların tümünde çok başarılı olduk. Ticaret ve tatil konseptinde kesin alıcılarla üretici firmalarımızı bir araya getirdik. Bu durumlarda biz finansal garantörlük yaptık. Önümüzdeki aylarda Antalya’da bir organizasyon yapmayı planlıyoruz. Bu yapacağımız organizasyonda uçuşlarla alakalı olacak. Uçuşlar önümüzdeki süreçte açılırsa ihracat yaptığımız ülkelerde yeniden bir fuar yapmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

“Satış oranlarımızı yüzde 60-65 bandına çıkarmayı planlıyoruz”

Son olarak ihracat hedeflerinden bahseden Bayram, “Yeni ihracat hedeflerimizde daha çok züccaciye sektörü, ev tekstili ve elektrikli ev aletleriyle ilgili. Satışları daha çok bulunmadığımız pazarlarda, bulunamadığımız ülkelerde fiziki ziyaretlerle yeni fuar organizasyonları ile birlikte anlaşma sağlayacağız. Ülke sayısı olarak 36 ülkede varız bunu 60’a çıkarmayı hedefliyoruz. Sırasıyla bu ülkeleri yerinde ziyaret ederek birebir tüketiciye dokunarak taleplerini öğrenerek yol izlemeyi planlıyoruz. Satış oranlarımızı yüzde 60-65 bandına çıkarmayı planlıyoruz. Geriye dönük talepleri pandemi sonrası karşılayarak bu hedefimize ulaşmayı planlıyoruz” açıklamalarında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.