Site Rengi

DOLAR 32,5872
EURO 34,7956
ALTIN 2.497,71
BIST 9.453,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

2 bin 637 metrelik Davraz Dağı eteklerinde gül hasadı

DAVRAZ DAĞI ETEKLERİNDE GÜL HASADI

2 bin 637 metrelik Davraz Dağı eteklerinde gül hasadı
08.06.2021
76
A+
A-

Isparta’da Akdeniz bölgesinin en önemli kış turizm merkezlerinden birinin bulunduğu 2 bin 637 metrelik Davraz Dağı’nın eteklerinde gül hasatı gerçekleştiriliyor.

Akdeniz bölgesinin kış turizmi ve kayak merkezlerinden biri olan Davraz Dağı, kayak sezonundaki misafirlerinden sonra eteklerindeki gül bahçelerinde de ziyaretçilerini bekliyor. Dağ ile gülün bu eşsiz buluşmasına ev sahipliği yapan Davraz Dağı eteklerinde kurulan ve kayak sezonunda kayakçılar ile ziyaretçilerine özellikle de son yıllarda yapılan yatırımlarla konaklamadan yeme-içmeye, kayak malzemeleri kiralamadan yöresel ürünlerin satışına kadar birçok hizmeti sunan Çobanisa köyü bulunuyor. Çobanisa köyünde genellikle küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılmasına rağmen 20-25 yıl öncesinden yetiştirilmeye başlanan gül yetiştiriciliği, son yıllarda hayvancılığa alternatif olarak yaygınlaştırıldı.

Yüksek rakımdan dolayı geç hasat ediliyor

Davraz’da kayak sezonun bitiminden itibaren gül bahçelerine ziyaretçi sayısının artması ile kırsal turizme dağ ve gül gibi farklı bir konsept kazandırılırken, gül yetiştiriciliğinin yöre insanı için alternatif bir gelir kaynağı olması hedefleniyor. Yüksek rakımından dolayı diğer bölgelerden daha sonra gül hasatına başlanması da ayrı bir önem arz ediyor.

2020’de 33 bin 175 dekarda 15 bin ton gül çiçeği üretildi

Dünyanın gül bahçesi Isparta’da gül çiçeği hasadı büyük bir heyecan ve tatlı telaşla devam ediyor. TÜİK’in 2020 yılı verilerine göre kentte 33 bin 175 dekar alanda yaklaşık 15 bin 343 ton gül çiçeği üretildi. Türkiye gül üretiminin yaklaşık yüzde 84’ünü karşılayan Isparta’da hasat edilen gül çiçeği, gülyağı, gülsuyu, gül konkreti, parfümeri ve gıda sanayiinde değerlendiriliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.