Site Rengi

DOLAR 32,3949
EURO 34,7104
ALTIN 2.421,29
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Türkiye’nin en büyük ikinci ‘Millet Bahçesi’ Ahlat’ta yapılıyor

TÜRKİYE’NİN İSTANBUL PENDİK’TEN SONRA İKİ DOĞU ANADOLU BÖLGESİNİN İSE EN BÜYÜK ‘MİLLET BAHÇESİ’ BİTLİS’İN AHLAT İLÇESİNDE YAPILIYOR.

20.04.2021
84
A+
A-

Türkiye’nin İstanbul Pendik’ten sonra ikinci en büyük ’Millet Bahçesi’, Bitlis’in Ahlat ilçesinde yapılıyor.

Ahlat ilçesinde her yıl 1071 Malazgirt Zaferi etkinliklerinin yapıldığı Çarho mevkiinde yapımına başlanan 400 bin metrekare alan üzerindeki millet bahçesinin 135 bin metrekaresi uygulama alanı olacak. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Ahlat Belediyesinin ortak yürüttüğü proje kapsamında 2021 yılı Haziran ayında tamamlanması planlanan millet bahçesinde; yeşil alanlar, kıraathaneler, cami, yürüyüş parkurları, etnospor, güreş, atlı okçuluk alanları ve 50 çadırlık bir otağ alanı yapılacak.

Yapımı devam eden millet bahçesi çalışmalarını inceleyen ve müteahhit firma yetkililerinden bilgi alan AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, burada gazetecilere açıklama yaptı. Kiler, “Burada yapılan millet bahçesi Ahlat ve çevre illerin nefes alacağı bir mekan olacak. Yaklaşık 400 bin metrekare alan içinde 135 bin metrekare kullanım alanı olarak öngörüldü. Burada 80 bin metrekare yeşil alanı, 13 kilometre yürüyüş alanıyla muhteşem bir alan oluşturuldu. Çevrede büyük şehir içinde ikinci büyük millet bahçesi olacak. İstanbul Pendik’ten sonra burası Türkiye’nin en büyük ikinci millet bahçesi olacak. Burada gezdikten sonra şimdi bir dikili ağacımız olsun diyerek bir ağaç da biz diktik. Burada süs bitkileri dahil olmak üzere bin 900 çeşit ağaç dikimi yapıldı. Ayrıca yine ilimizin ve ilçemizin tarihi doksuna uygun 3 adet Ahlat taşı kaplamalı köprü yapıldı. Belediye Başkanı gece gündüz demeden burada çalışıyor. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu işler yürüyor. Haziran ayında bölgenin hizmetine açılacak” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.