Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Amasya’da Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali coşkulu başladı

AMASYA’DA ‘ULUSLARARASI ATATÜRK, KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ’, GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN KENTE GELİŞİNİN CANLANDIRILMASI, KONVOY, RESMİ AÇILIŞ VE KONSERLE BAŞLADI.

Amasya’da Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali coşkulu başladı
13.06.2021
74
A+
A-

Amasya’da Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kente gelişinin canlandırılması, konvoy, resmi açılış töreni ve konserle başladı.

Atatürk’ün 12 Haziran 1919’da Amasya’ya geldiğinde karşılandığı Cülüs Tepe mevkiinde temsili töreni yapıldı. Karşılama heyetinde bulunan Amasya Müftüsü Hacı Hafız Tevfik Efendi, “Paşam bütün Amasya emrinizdedir” sözleriyle Atatürk’ü karşıladı. Samsun’dan getirilen özel aracıyla konvoya öncülük eden Atatürk’ü ve beraberindekileri temsil eden oyuncuların peşinden Vali Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Tugay Komutanı Albay Mehmet Atlı, protokol üyeleri ile vatandaşların yer aldığı araçlarla Cülüs Tepe’den Yavuz Selim Meydanı’na kadar “Atatürk ve Bayrağa Saygı” konvoyu düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk’ün Amasya’ya gelişinde halka hitaben yaptığı konuşma okundu. Tarihi anlar Amasyalı tiyatrocular tarafından temsili olarak canlandırıldı.

Anıt şeref defterini imzalayan Vali Masatlı, “Amasya Tamimi’nde geçen ‘Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ ifadesi Mustafa Kemal’in Türk milletine duyduğu güvenin ve hürriyete olan inancının apaçık işareti, var olmak ile

yok olmak arasında tercihe zorlanmış bir milletin akıllara durgunluk veren kurtuluş mücadelesinin bir özetiydi” dedi.

Atatürk ve yanındaki heyetin Amasya’ya gelişlerinin ve Amasya Tamimi’nin ilan edilişinin 102. yılını kutladıklarını belirten Belediye Başkanı Sarı ise, “Amasya sadece kurtuluşun değil kuruluşun da planlarının yapıldığı şehirdir” diye konuştu.

Başkan Sarı, “Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak bastıktan sonra 12 Haziran’da Amasya’ya gelmesi bir ümidi ateşlemiş ve Anadolu’yu heyecanlandırmıştır” şeklinde konuştu.

Sosyal mesafeli konser

Etkinlikler daha sonra Çelebi Mehmet Meydanı’nda halk oyunları ekibinin gösterisi ve Türk halk müziği konseriyle devam etti. Amasya Belediyesi’nin düzenlediği konserde meydana yerleştirilen minderlere oturan vatandaşlar, sosyal mesafelerini koruyarak TRT sanatçısı Ethem Kaya’nın seslendirdiği parçalara eşlik etti.

Başkan Sarı, 2 binden fazla kişinin izlediği konserin sosyal mesafeye dikkat edilerek gerçekleşmesi dolayısıyla bu dönemde ilk olma özelliği taşıdığını söyledi. Başkan Sarı, ayrıca 22 Haziran’a kadar pazar günü hariç her akşam konser düzenleneceğini açıkladı.

Konserin sonunda Dr. Devlet Bahçeli Bulvarı’nın açılış kurdelesi kesilerek, havai fişek gösterisi yapıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.