Site Rengi

DOLAR 32,5874
EURO 34,7793
ALTIN 2.506,64
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Dodurga’da çeltik tarlaları drone ile ilaçlandı

ÇORUM’UN DODURGA İLÇESİNDE, ZİRAİ İNSANSIZ HAVA ARACI (ZİHA) TARIM ARAZİLERİNDE DENEME UYGULAMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

25.04.2021
80
A+
A-

Çorum’un Dodurga ilçesinde Zirai İnsansız Hava Aracı (ZİHA) çeltik tarlalarında deneme ilaçlaması gerçekleştirdi.

Tarım Kredi Kooperatifleri ile birlikte ortak proje olarak yürütülen Zirai İnsansız Hava Aracı (ZİHA) ile tarım arazilerinde ilaçlama ve gübreleme deneme gösterileri Dodurga Çatar mevkiindeki uygulama sahasında gerçekleştirildi. Proje uygulama sahasında gerçekleştirilen ilaçlama ve gübreleme deneme gösterilerine Dodurga Kaymakamı Murat Karnap, Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Tarım Kredi Kooperatifleri temsilcileri katıldı.

TARNET Tarım Teknolojileri ve Ar-Ge ekipleri ile TAGEM’e bağlı enstitü müdürlükleri tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında Dodurga uygulama sahasında gösteriler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren proje uygulayıcısı MCEM firması sahibi Mehmet Cem Elik, “Bulunduğumuz alan Çorum Dodurga ilçe sınırları içinde yer alıyor. Obruk Barajı mevkiinden Osmancık, Kargı ve Tosya’ya kadar çeltik ekim alanı bulunmaktadır. Bu çeltik ekim alanına zirai drone ile ilaçlama ve gübreleme hizmeti vermek istiyoruz. Daha öncesinde özellikle çeltik çiftçilerimiz çok zahmetli bir şekilde traktörlere çeşitli demirler ve ilaçlama, gübreleme aparatları takarak işlem yapmaktalar. Bu işlem hem daha çok ürün kaybına neden olmakta hem de zaman kaybına neden olmakta. Amacımız, yurt dışından ithal ettiğimiz ve kendi üretimimiz olan yerli zirai drone’larımızla insanlarımıza kolaylıkla hizmet sunabilmek ve verimli bir tarım yapabilmelerini sağlamaktır. Daha önce Bursa ve Tuzla’da bu amaçla yaptığımız üretimimiz vardı. Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nden yer aldık. Yaklaşık bir veya bir buçuk yıl içinde de yerli üretimimizi Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde başlamak hedefindeyiz. Bu amaç doğrultusunda da Çorum ve tüm vatanımıza da hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.