Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 21°C

Erzincan’da uygulamalı “Meyve Ağacı Budama” kursu verildi

ERZİNCAN’DA, MEYVE YETİŞTİREN ÇİFTÇİLERE YÖNELİK UYGULAMALI OLARAK “MEYVE AĞACI BUDAMA” KURSU VERİLDİ.

18.03.2021
113
A+
A-

Erzincan’da, meyve yetiştiren çiftçilere yönelik uygulamalı olarak “Meyve Ağacı Budama” kursu verildi.

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte 15 gün süren “Meyve Ağacı Budama” kursunun teorik eğitiminin ardından uygulamalı olarak budama eğitimi verildi. Erzincanlı 75 çiftçi, İki grup halinde pandemi kurallarına uygun olarak Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü bahçesindeki meyve ağaçları üzerinde, uygulamalı olarak pratik eğitimlerini alıp kursu tamamlayacak.

Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Meyve Bağ Bölümü Başkanı Dr. Salih Keskin ağaç budama işleminde önemli noktalara değinerek “Budamada işleminde birinci amacımız ağaçlarda sağlıksız olan dalları ortadan kaldırmaktır. İkincisi ağacımızı taç şeklinde yani iskeletini oluşturmak. Bir diğer konu ise ağacın içerisine güneş ve rüzgârın girmesini sağlamaktır.” dedi.

Ağaç budama kursuna katılan Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin ise, “İl Tarım Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Bahçe Kültürleri Enstitüsü ile ortaklaşa her yıl düzenlemiş olduğu kurslardan bu yıl özellikle budama eğitimine önem verdik. Çünkü ilimizi biliyorsunuz sebze ve meyve şehri olarak adlandırıyoruz bölgemizde. Meyvelerde de budama en önemli özelliklerden biridir. Şuan da ilimizde budama ile ilgili özellikle vatandaşlarımızda bir ihtiyaç hâsıl oldu. İnsanlarımız yaşlandıkça ve bahçelerine bakmakta zorlandıkça budama eğitimine ihtiyaç oldu. Aslında budama bu mevsimlerde ihtiyaç duyulan bir meslek. Çünkü herkes bu budama işlemini yapamayabilir. Bizim amacımız çiftçilerin ağaç budamasını öğrenmeleridir.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Malatya Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü personellerinden Yüksek Ziraat Mühendisi Yusuf Bayındır’ın ağaç budama işlemini uygulamalı olarak göstermesi ve anlatımıyla kurs devam etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.