Site Rengi

DOLAR 32,5586
EURO 34,8470
ALTIN 2.431,51
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

HKÜ’de “Yapay zeka kütüphanesi” konuşuldu

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ (HKÜ) GOOGLE DEVELOPER STUDENT CLUBS (DSC) ÖĞRENCİ TOPLULUĞU, YOUTUBE ÜZERİNDEN ÇEVRİMİÇİ DÜZENLEDİĞİ VE DÖRT GÜN SÜREN MİXED KAMPI’NDA, GOOGLE TARAFINDAN GELİŞTİRİLEN AÇIK KAYNAK KODLU “YAPAY ZEKÂ KÜTÜPHANESİ’Nİ” KONUŞTU.

02.04.2021
90
A+
A-

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Google Developer Student Clubs (DSC) öğrenci topluluğu, Youtube üzerinden çevrimiçi düzenlediği ve dört gün süren Mixed Kampı’nda, Google tarafından geliştirilen açık kaynak kodlu “Yapay Zekâ Kütüphanesi’ni” konuştu.

Tensorflow ekosisteminin konuşulduğu programa, Global AI Hub Şirketinde yapay zeka üzerine çalışmalar yapan Eğitmen Ömer Cengiz katılarak, anlama, algılama, oluşturma ve keşfetme için yaygın olarak kullanılan Tensorlow sistemini anlattı. Yapay zeka kütüphanesinin artık her telefonda olan sanal asistanlar ile kullanıldığını ifade eden Ömer Cengiz, sistemin kameralarda, web sitelerinde, uygulamalarda ve daha nice programda yer aldığını söyleyerek, Tensorflow’un teknolojinin her alanında kullanıldığına değindi.

Programın akademik danışmanı HKÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Erkan Kıymık ve Google Developer Student Clubs (DSC) öğrenci topluluğu lideri ve HKÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Derya Bel, dört gün süren Mixed Camp’ında programın moderatörlüğünü yaptı. Microsoft ile Trendyol gibi önemli kurumların temsilcileri ve yazılım sektöründe yaygın olarak kullanılan Github ekibinden konuşmacıları ağırlayan DSC Öğrenci Topluluğu, HKÜ öğrencilerini popüler teknolojiyle buluşturdu.

Dopdolu içeriği ile yeni teknolojilerin konuşulduğu ve sektörden önemli isimlerin katıldığı çevrimiçi yayında, programa katılan kişilere katılım sertifikası verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.