Site Rengi

DOLAR 32,5417
EURO 34,9466
ALTIN 2.428,95
BIST 9.681,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Kuşadası’nda annelerini kaybeden yavru domuzlar doğal yaşamlarına bırakıldı

KUŞADASI’NDA ANNELERİNİ KAYBEDEN YAVRU DOMUZLAR DOĞAL YAŞAMLARINA BIRAKILDI

13.05.2021
69
A+
A-

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde annelerini kaybeden ve vatandaşlar tarafından bulunan yavru domuzlar tekrar doğal ortamlarına bırakıldı.

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde annelerini kaybeden 2 yavru yaban domuzu güvenlik görevlisi olarak çalışan Sercan Şimşek tarafından bulundu. Yırtıcı hayvanların saldırısına uğramasın diye bir gece evinde misafir eden Şimşek, kendi imkanıyla yavru domuzları besledi. Yaşam bölgelerine geri bırakılan domuzlar hayata tutundu.

Yavru yaban domuzları milli parka bırakıldı

Kuşadası girişinde yol kenarında ölmek üzereyken güvenlik görevlisi Sercan Şimşek tarafından bulunan 2 yavru yaban domuzu kurtarıldı. Annelerinin öldüğü tahmin edilen yavru yaban domuzlarını 1 gece evinde misafir eden Şimşek durumu Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’ne (EKODOSD) bildirdi. EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü tarafından teslim alınan yavru yaban domuzları, Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü’yle görüşerek Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nda diğer domuzların bulunduğu doğal yaşam alanına bırakıldı.

“Yırtıcı hayvanların azalması, domuz popülasyonunun çoğalmasına neden olmuştur”

EKODOSD’un resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada; “Kurt, Çakal, Sırtlan gibi domuzların predatörü olan yırtıcı hayvanların giderek azalması ve 1970’li yıllara kadar bölgemizde görülen Anadolu Parsı gibi nadir türlerin soylarının tükenmesi domuz popülasyonunun da çoğalmasına neden olmuştur. Yaşam alanları daralan ve yiyecek sıkıntısı çeken yaban domuzları, birçok kıyı kentlerinde olduğu gibi, Kuşadası’nda da kentin içinde geceleri mahallelere inerek beslenmeye çalışmaktadır. Ormanlık alanların ve makiliklerin tahrip edilmeden korunması yaban hayatının geleceği açısından çok önemlidir. Eğer bu doğal alanları koruyamazsak kentlerimizde domuzlar başta olmak üzere, birçok yaban hayvanıyla karşılaşacağız” ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.