Site Rengi

DOLAR 32,5869
EURO 34,8379
ALTIN 2.507,90
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Laal Paşa Camii’ne peyzaj ve çevre düzenlemesi

MERSİN’İN MUT İLÇESİNDE RESTORASYONU 3 YILDA BİTEN 630 YILLIK TARİHİ LAAL PAŞA CAMİİ’NİN BAHÇESİNE PEYZAJ VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILDI.

07.04.2021
73
A+
A-

Mersin’in Mut ilçesinde restorasyonu 3 yılda biten 630 yıllık tarihi Laal Paşa Camii’nin bahçesine peyzaj ve çevre düzenlemesi yapıldı.

Mut Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünce, Laal Paşa Camii bahçesine Türk bayrağını simgeleyen kırmızı ve beyaz renklerden oluşan 4 bin adet lale soğanı, 100 adet minyatür bodur gül, 100 adet taflan ve berberiz süs bitkisi ile 20 adet yayılıcı ardıç ağacı, 30 adet servi ağacı dikildi. Cami avlusuna çim ekildi.

Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, “Mübarek Ramazan ayı öncesi, tarihi Laal Paşa Camiini laleler ile donattık. Bahar ayı ile birlikte çiçek açan laleler camimize ayrı bir güzellik kattı” dedi.

Laal Paşa Camii Mut’un en eski camilerinden. Karamanoğulları İbrahim Bey’in emirleri ile Lala Paşa tarafından yaptırıldı. Kare planlı ve orta kubbeli olan cami düzgün kesme taşlarla inşa edildi. Kitabesine göre iki defa onarım gören caminin bahçesinde 2 adet türbe bulunuyor. Kümbetlerin birinde 3 adet, diğerinde ise 4 adet mezar yer alıyor. Evliya Çelebi Seyahatnamesi’ne göre Laal Paşa bu kümbetlerin birisinde yatıyor.

Vakıflar Bölge Müdürlüğünce caminin restorasyonuna 5 Mayıs 2017 tarihinde başlandı ve 3 yılı aşkın bir sürede bitirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.