Site Rengi

DOLAR 32,5277
EURO 34,9465
ALTIN 2.440,09
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Muğla çam balı ve bal üreticisine destek

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖNCÜLÜĞÜNDE YÖRE ARICILARINA YÖNELİK DÜZENLENEN EĞİTİM SEMİNERİ SONRASI, 24 ARICIYA ARICILIK MALZEMESİ DAĞITIMI YAPILDI.

13.04.2021
54
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Karabörtlen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve bal firmasının öncülüğünde hayata geçirilen “Sürdürülebilir Arıcılık, Katma Değerli ve Verimli Üretim Protokolü” çerçevesinde, 24 arıcıya arıcılık malzemeleri dağıtımı yapıldı.

Muğla’da Büyükşehir Belediyesi, üniversite, kooperatif ve özel bir firma öncülüğünde hayata geçirilen “Sürdürülebilir Arıcılık, Katma Değerli ve Verimli Üretim Protokolü” çerçevesinde, Arıcılık Akademisi’nde eğitim alan arıcılara arı sütü ve ana arı üretim ekipmanları dağıtımı gerçekleştirildi.

Bal üreticisi Ceyhan Özcan, eğitimler sonunda artık sadece bal değil, aynı zamanda katma değeri yüksek diğer arı ürünlerini de üretmeye başlayacaklarını ifade etti.

Dünya ve Türkiye çam balının başkenti olan Muğla’da işbirliği kurduklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Doğal bitki örtüsü, iklimi, verimli toprakları ile Muğla ülkemizin en nadide illerinden birisidir. Ekonomik olarak baktığımızda Muğla’da nüfusun yüzde 55’i kırsalda yaşıyor. Turizmden elde ettiğimiz gelir kadar tarımdan ve hayvancılıktan gelir elde ediyoruz. Dolayısıyla tarımı Muğla’da turizmle yarışan değil, en azından turizm kadar önemsenen bir konuma getirmeliyiz. Türkiye Dünya’da çam balının yüzde 90’ınını üretiyor. Türkiye çam balının yüzde 80’ini de Muğla’da üretiyoruz. Yüzde 68 orman varlığımız da ağzımızın tadı balımızın çalışkan arılarına ev sahipliği yapıyor. Yemyeşil renkleriyle tertemiz ciğerlerimiz olan ormanlarımız balımızın da kaynağı olarak orman köylümüzün, arıcılarımızın geçim kaynağıdır. Ağzımızın tadı çam balımızı marka haline getirmek, katma değeri yüksek kaliteli bir ürün olarak işlenmesini ve diğer arı ürünleri ile birlikte üretilmesini sağlamak için eğitimlerimize, malzeme desteğine devam ediyoruz. Arıcılık sürdürülebilir bir meslek, geçim kaynağı olarak hemşehrilerimizin uğraşı olmaya, bizlerin ağzını tatlandırmaya, Muğla’mızın da marka değeri olmaya devam edecek. Kırsalımızın yemyeşil dağlarında üreten arılarımız Muğla’mız için bal yapmaya bizler de hemşehrilerimiz için arı gibi çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.