Site Rengi

DOLAR 32,5069
EURO 34,7940
ALTIN 2.417,90
BIST 9.679,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

OMÜ Ziraat Fakültesi’nin doğal ürünleri ilgi görüyor

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (OMÜ) ZİRAAT FAKÜLTESİNİN ÜRETİMİ SAĞLADIĞI VE SATIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİĞİ DOĞAL ÜRÜNLERİ YOĞUN İLGİ İLE KARŞILANIYOR.

05.03.2021
93
A+
A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi’nin ‘iyi tarım uygulamaları’ kapsamında üreterek satışını gerçekleştirdiği doğal ürünler yoğun ilgi görüyor.

Ziraat Fakültesi peynir, yoğurt, yumurta gibi pek çok hayvansal ürün üretiyor. Ürünler fakültenin kantininde satışa sunuluyor. Ürünler hem üniversite içinden hem de dışarıdan büyük rağbet görüyor.

Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Umut Sami Yamak, iyi tarım uygulamalarına dikkat etmeye çalıştıklarını, amaçlarının para kazanmak olmadığını, sağlıklı ürün üretmek olduğunu söyledi. Üretilen ürünler hakkında bilgi veren Doç. Dr. Umut Sami Yamak, “Fakültemizde devamlılığı olan ürünler tavuk yumurtası ve bıldırcın yumurtası var. Aynı zaman da işletmemizde bulunan ineklerden elde ettiğimiz süt ürünleri kantinlerimizde bulunuyor. Bazı zamanlarda yürütülen çalışmalara ve öğrencilere uygulama alanlarında yapılan araştırmalar sonucunda mevsimsel ürünlerimizde kantinlerimiz de bulunuyor” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı onaylı ve iyi tarım uygulamaları dikkat ettiklerini belirten Doç. Dr. Yamak, “Ziraat Fakültesi olarak ürettiğimiz ürünleri Tarım Bakanlığımızdan onaylı işletmelerde üretiyoruz. Yani yaptığımız üretimi yasal olarak yapabiliyoruz. Öncelikle Tarım ve Orman Bakanlığı’nın belirlediği hususlara dikkat ediyoruz. Ayrıca iyi tarım uygulamalarına dikkat etmeye çalışıyoruz. İşletme kapasitemiz çok büyük olmadığı için ürünlerimizi hassasiyetle üretiyoruz” şeklinde konuştu.

“Amacımız para kazanmak değil sağlıklı ürün üretmek”

Ticari bir işletme olmadıklarını ve sağlıklı ürün üretmeyi hedeflediklerini söyleyen Doç. Dr. Yamak, “Besin anlamında diğer ürünlerden farkları yok. Biz ürünlerimizi ticari bir kâr amacı ile ürün üretmiyoruz. Amacımız para kazanmak değil sağlıklı ürün üretmek. Normal üretim koşullarında tüketicilerin şikâyet ettiği ilaç kullanımı vs. gibi uygulamaları yapmıyoruz. Biz ürünlerimizi mümkün olan en az ilaç kullanımı ve dış müdahale ile üretmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.