Site Rengi

DOLAR 32,4923
EURO 34,9263
ALTIN 2.438,81
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Sarıgöl’de kiraz üreticisini etkileyen sirke sineğiyle mücadele

MANİSA’NIN SARIGÖL İLÇESİNDE KİRAZ ÜRETİCİLERİNİ OLUMSUZ ETKİLEYEN VE KİRAZDA KALİTENİN DÜŞMESİNE NEDEN OLAN SİRKE SİNEĞİNE KARŞI BİYOTEKNİK MÜCADELE BAŞLADI. YAPILAN ÇALIŞMALAR KAPSAMINDA ÇİFTÇİLERE SİNEKLERİ KENDİSİNE ÇEKEREK TUZAK OLUŞTURAN ELMA SİRKELİ PET ŞİŞELER DAĞITILMAYA BAŞLANDI.

07.05.2021
99
A+
A-

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde kiraz üreticilerini olumsuz etkileyen ve kirazda kalitenin düşmesine neden olan sirke sineğine karşı biyoteknik mücadele başladı. Yapılan çalışmalar kapsamında çiftçilere sinekleri kendisine çekerek tuzak oluşturan elma sirkeli pet şişeler dağıtılmaya başlandı.

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde Kanadı Noktalı Sirke Sineğine Karşı Biyoteknik Mücadelenin Yaygınlaştırılması Projesi hayata geçirildi. Özellikle kiraz üreticilerini etkileyen ve kirazda kalitenin düşmesine neden olan sirke sineğine karşı çiftçilere tuzak dağıtıldı. Manisa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından hibe edilen ve Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen projeden il genelinde de 500 üreticinin yararlanması hedefleniyor.

Son yıllarda kiraz sahalarında zarar yapan kanadı noktalı sirke sineği zararlısına karşı biyoteknik mücadele yöntemlerinin yaygınlaştırılması amacıyla projeyi başlattıklarını belirten Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Akar, “Kanadı noktalı sirke sineğine karşı mücadelede elma sirkeli tuzaklara 3 milimetre çapında 8-10 delik açılarak ağaçların en soğuk ve gölge yerlerine asılır. Sinekler beslenmek için girdikleri şişe içerisinden çıkamayarak mücadelesi yapılmış olur. Doğa dostu olan bu mücadele yöntemi aynı zamanda düşük maliyetlidir. Tuzakları hazırlamak ise oldukça kolaydır. Kiraz bahçelerinde dekara bir adet elma sirkeli pet şişe asmak gerekmektedir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.