Site Rengi

DOLAR 32,3525
EURO 34,7677
ALTIN 2.392,26
BIST 10.248,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

SUBÜ’de bahar yarıyılı ilk ders etkinliğiyle başladı

SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ (SUBÜ) AKYAZI SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA BAHAR YARIYILI, SAKARYA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ CERRAHİ TIP BİLİMLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. FAHRİ YILMAZ’IN KATILDIĞI İLK DERS ETKİNLİĞİYLE BAŞLADI.

05.03.2021
107
A+
A-

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda bahar yarıyılı, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri Yılmaz’ın katıldığı ilk ders etkinliğiyle başladı.

SUBÜ Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda bahar yarıyılı iki oturumda gerçekleştirilen ilk ders etkinliği ile başladı. Etkinliğin ilk oturumunda Akyazı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yavuz Tepeçınar, ‘Sağlıkta İlk Adım ve Yönetimi’ konusunu, ikinci oturumunda ise Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri Yılmaz, ‘Patolojik Hayat’ konusunu anlattı. Etkinliğe meslek yüksekokulu öğrencileri ve akademisyenleri katıldı.

Dersin ilk oturumunda öğrencilere ‘Sağlıkta İlk Adım ve Yönetimi’ konusunu anlatan Akyazı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yavuz Tepeçınar, “Sağlık alanındaki hizmetleri; koruyucu sağlık hizmetleri, tedavi edici sağlık hizmetleri ve rehabilite edici sağlık hizmetleri olarak 3 başlık altında gruplandırabiliriz. Koruyucu sağlık hizmetlerinin içerisinde hem çevreye hem de bireye yönelik alınması gereken tedbirler yer alıyor. Hastalık hali oluşmadan sadece bireyin değil toplumun tamamının korunması son derece önemli. 2’nci aşamada tedavi edici sağlık hizmetleri devreye giriyor. Evde tedavi, yatarak tedavi ve uzmanlaşmış tedavi yöntemleri bu süreçte öne çıkıyor. Rehabilite edici sağlık hizmetleri ise son aşamada uygulanıyor. Örneğin, korona virüse yakalanan bireylerde solunumsal, fiziksel ve psikolojik işlev bozuklukları görülebiliyor. Bu nedenle aktif hastalık süreci atlatıldığında fizik tedavi ve rehabilitasyon yaklaşımına ihtiyaç duyulabiliyor” dedi.

İlk ders etkinliğinin ikinci oturumuna konuk olan SEAH Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri Yılmaz, öğrencilerle hayata ilişkin deneyimlerini paylaşarak motivasyonlarını yükseltecek tavsiyelerde bulundu. Edebi yönünü de ortaya koyarak yazmış olduğu şiirlere ilham olan hikayelerden bahsetti. Bunların yanı sıra patolojinin gelişimi, temel ilkeleri, bir alan olarak nasıl ortaya çıktığı ve hayatın hangi noktalarında ne yönde fonksiyonları ihtiva ettiğine yönelik bilgiler paylaştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.