Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 21°C

Uygulamalı Bilimler Fakültesi 2 yeni bölümü ile eğitim-öğretime hazır

YENİ YÖK VİZYONU ÇERÇEVESİNDE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜREN ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, GERÇEKLEŞTİRDİĞİ PROJELERLE BİLİMİ TOPLUMLA BULUŞTURMA NOKTASINDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYOR.

Uygulamalı Bilimler Fakültesi 2 yeni bölümü ile eğitim-öğretime hazır
14.06.2021
72
A+
A-

Yeni YÖK Vizyonu çerçevesinde çalışmalarını sürdüren Atatürk Üniversitesi, gerçekleştirdiği projelerle bilimi toplumla buluşturma noktasında önemli adımlar atıyor.

23 fakülte, 13 meslek yüksekokul ve 8 enstitüsüyle Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi, bünyesinde kurulan yeni bölümleriyle de eğitim ve öğretime tüm hızıyla devam ediyor.

Bu kapsamda, kuruluşunu tamamlamış olan Oltu yerleşkesindeki Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde, Acil Yardım ve Afet Yönetimi ile Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümleri açıldı. 2021-2022 eğitim-öğretim dönemi öğrencilerle buluşacak bölümler için YÖK’ten istenen kontenjanlar ise onaylandı.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın yoğun gayret ve çabaları sonucu YÖK tarafından, Acil Yardım ve Afet Yönetimi ile Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümlerine 40 öğrenci kontenjanı verildi.

Açılan bölümler ve verilen kontenjanlar için YÖK Başkanlığına teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, yeni bölümler hakkında bilgi verdi.

“Bölümlerimiz, Alanında Uzman Personel Yetişmesini Sağlayacak”

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümünün acil yardım ve afet yönetimi alanında hizmet eden kamu kurum ve kuruluş, yerel yönetimler, özel kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerinin yetişmiş insan gücü talebini karşılayabilmek amacıyla açıldığını söyleyen Rektör Çomaklı, acil durum ve afetlerle etkin bir şekilde baş edebilme kapasitesini artırabilmek, acil durum ve afet yönetimi alanında ihtiyaç duyulacak bilgi ve becerilere sahip elemanların yetiştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Rektör Çomaklı: “Bilişim sistemleri ve teknolojileri alanında yeterlik sahibi insanlara çok ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü, günümüzde olağanüstü öneme sahip olan bilişim sektörüne kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak için etkin rol oynayacak. Çalıştıkları kurumlar için yazılım ve program oluşturmak, yazılım kalite kontrolü ve denetlemesi yapmak, güvenlik açıklarını kontrol etmek, yazılım ekibi yöneticiliği yapmak gibi birçok farklı iş üzerinde çalışabilen uzman birer personel olarak çalışma hayatında yer alabilecekler.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.