Site Rengi

DOLAR 32,5160
EURO 34,8257
ALTIN 2.426,37
BIST 9.689,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Yerli yünden iplik imalatına KUDAKA’dan fizibilite desteği

KUDAKA 2021 YILI FİZİBİLİTE DESTEĞİ PROGRAMI KAPSAMINDA ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN HAZIRLANAN “YERLİ YÜNDEN KATMA DEĞERLİ ÜRÜN ELDESİ İÇİN ARAŞTIRMA VE UYGULAMA LABORATUVARININ KURULMASI FİZİBİLİTESİ” PROJESİNİN DESTEK SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

03.05.2021
102
A+
A-

KUDAKA 2021 yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında Erzurum Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanan “Yerli Yünden Katma Değerli Ürün Eldesi İçin Araştırma ve Uygulama Laboratuvarının Kurulması Fizibilitesi” projesinin destek sözleşmesi imzalandı.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı hizmet binasında gerçekleşen imza törenine; Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Ajans ve üniversiteden birim yetkilileri katıldı. İmzalanan protokol kapsamında, Erzurum ve bölgesinde değerlendirilmeyen koyunyününden katma değerli tekstil ürünleri elde edebilmek için ETÜ bünyesinde kurulması planlanan “Yün Analiz ve Ürün Geliştirme Laboratuvarı” ile dokuma, örme ve boyama atölyelerini içerisinde barındıran bir üretim tesisinin fizibilitesi yapılacak. Proje çerçevesinde bölgede küçükbaş hayvancılığın gelişmesi, yün lifinden tekstil kumaşı elde edilmesi, yünlü materyallere ilişkin Ar-Ge faaliyetlerinin yürütülmesi, yün lifinin mali değerinin ortaya konulması, yün ile ilgili inovasyon çalışmalarının yapılabilmesi ve bu alanda yetişmiş insan gücünün ülkeye kazandırılması hedefleniyor.

Uygulanacak projenin bölgedeki işsizliğin azalmasına, katma değerli ürün üretimine ve teknoloji geliştirerek gerekli alt yapının kurulmasına, yeni yatırımlar oluşturulmasına, bölge değerlerinin ürüne dönüştürülmesi ve ihraç edilmesine katkı sağlaması planlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.