Site Rengi

DOLAR 32,5104
EURO 34,9876
ALTIN 2.436,44
BIST 9.804,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

2021 Yılına Damgasını Vuracak Ev Dekorasyon Fikirleri

2021 Yılına Damgasını Vuracak Ev Dekorasyon Fikirleri
11.06.2021
6.785
A+
A-

Ev dekorasyonu hem kulanım açısından hem de görsellik açısından çok büyük öneme sahiptir. Dolayısı ile her zaman ev dekorasyonuna ekstra özen göstermeniz gerekmektedir. Evinizin boyutu ne olursa olsun yaşam alanlarınızın ferah ve daha konforlu bir yapıya kavuşması şarttır. Küçük evlere sahip olan kişiler, evlerinin daha geniş ve daha aydınlık görünmesini sağlayacak şekilde dekore etmeli, büyük ve geniş bir eve sahip olan kişiler ise mutlaka konfor ve düzeni en iyi şekilde sağlayacak dekorasyondan faydalanmalıdır. İşte tüm bu konular dikkate alındığı zaman hem sizin için hem de evde yaşayan diğer bireyler için daha anlamlı bir dekorasyona imza atmış olacaksınız.

Her yıl birbirinden farklı ve göz alıcı dekorasyon trendleri ev sahiplerine sunulmaktadır. Dolayısı ile hem yılın trendlerini takip edebilir hem de kendi evinizi dilediğiniz gibi dekore edebilirsiniz.  Birkaç yıldır ev sahipleri için daha minimalist ve daha sade modeller, görücülerinin karşısına çıkmıştır.  Eğer siz de yaşam alanlarınızı harika ortamlara çevirmek isterseniz, 2021 yılına damgasını vuracak ev dekorasyon fikirleri hakkında yazımızdan bilgi alabilirsiniz.

En Yeni Ev Dekorasyon Trendleri

Evinizi daha şık ve daha gösterişli bir hale getirmek istiyorsanız mutlaka yeni trendleri takip etmeniz önerilir. Ev dekorunda ilk dikkate almanız gereken konular ise;

 Duvar renkleri; evin içini en iyi şekilde gösterecek dekorlardan biri kesinlikle duvar boyalarıdır. 2021 yılının en gözde duvar renkleri ise antrasit gri, küf yeşili ve kırmızı tonları olarak karşımıza çıkar. Eğer daha sade ve asil bir dekora sahip olmak isterseniz, seçimlerinizi her zaman doğru renklerden yanı kullanmanız gerekmektedir.

 Tavan dekoru: bilindiği üzere bir ortamı en iyi şekilde gösterecek detaylardan biri de kesinlikle tavalardır. Tavan dekorunda eğer asma tavan tercihinde bulunacaksanız, mutlaka ışıklandırılması yapılmış ve her şekilde ortamı ferah gösterecek modelleri tercih etmeniz gerekir. Özellikle dar ve küçük alanlarda oval modelleri tercih etmeniz önerilir. Büyük ve daha geniş evler için ise led ışıklandırılması yapılan asimetrik modelleri tercih edebilirsiniz.

Mobilyalar; ev dekorunun en önemli parçalarından biri de mobilyaların doğru seçilmesidir. Günümüzde modern ve estetik görünümü yüksek olan mobilyalar tercih edilmektedir. Küçük veya dar alanlarda açık renkli mobilyaları kullanabilirsiniz. Geniş evlerde ise klasik mobilya seçimleri yapmanız tavsiye edilir. Özellikle son dönemde rüstik mobilyalar, belli bir stile sahip olan kişiler için karakteristik bir görünüm sergileyecektir. Ama rüstik ve etnik detaylara sahip olan mobilya tercihinde bulunacaksanız, mutlaka ışıklandırmasına dikkat etmeniz gerekir.  Çünkü eskiye dönük dekorasyonlarda ışıklandırma ne kadar profesyonelce bir dekorasyona imza atmış olacaksınız.

Perde ve halı seçimi; ev dekorunda mutlaka dikkate alınması gereken konuların başında perde ve halı seçimi yer almaktadır. Eğer mobilyalarınızda ve diğer eşyalarınızda çok fazla minik detaylar varsa o halde perde ve halılarınızı daha sade hatta düz renklerde tercih etmeniz gerekir. Bu sayede ortamda bir karmaşaya yer vermeden dekorunuzu daha naif bir hale getirebilirsiniz.

Küçük Evler İçin Dekorasyon Fikirleri

Bilindiği üzere şehir yaşamının getirdiği durumlardan bir tanesi de dairelerin daha küçük olmasıdır. Eğer küçük bir eve sahipseniz, mutlaka evinizi ferah gösterecek ve geniş gösterecek dekorasyon ürünlerinden faydalanmanız gerekir. Özellikle bu tip küçük yaşam alanlarında renklerin etkisi oldukça büyüktür. Eğer daha açık tonlarda renklerden faydalanırsanız, küçük ev dekoru oldukça başarılı olacak ve evleriniz daha ferah bir görünüme kavuşacaktır.

Kaynak: https://www.trendyazilar.com/

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.